Predavanje: ‘Ugasi cigaretu jednom zauvijek!’

unnamed (3)

Povodom Hrvatskog dana bez cigareta, Martina Mladinović, dr.med., specijalizantica internističke onkologije danas je u Ekonomsko-birotehničkoj školi Slavonski Brod održala predavanje pod nazivom ‘Ugasi cigaretu jednom zauvijek!’.

Kako je pušenje popularno među mladima, predavanje su slušali učenici prvih razreda Ekonomsko-birotehničke škole. Kako su današnje incidencije raka pluća u porastu, jako je važna kampanja ‘Udahni za život’ koja se odvija pri Nacionalnom planu protiv raka, kao i Škola nepušenja pri HZJZ. Obje kampanje imaju za cilj prevenciju i izlječenje raka pluća.

Ministarstvo zdravstva pokrenulo je kampanju u suradnji sa Zakladom Hrvatska kuća disanja i Hrvatskim torakalnim društvom.

Udahni za život, kampanja je koja promovira Nacionalni program za probir i rano otkrivanje raka pluća kojemu je cilj prevencija i izlječenje ove zloćudne bolesti.

Ministarstvo zdravstva je Nacionalni program pokrenulo jer karcinom pluća predstavlja velik javno-zdravstveni problem kako u Republici Hrvatskoj tako i u svijetu čime je ovo ujedno i prvi Nacionalni program u Europi čime Hrvatska kao članica Europske unije postaje predvodnik u borbi protiv ove zloćudne bolesti.

unnamed (4)