Donacijska utrka ipak virtulana!

118532064_3237646213016775_2308607249546267730_o

Zbog loše epidemiološke situacije na području BPŽ odlučeno je da će se Donacijska utrka ‘Znanjem i prevencijom do zdravlja’ održati ipak na virtualni način.

Na današnjoj konferenciji za medije, organizatori su pojasnili situaciju, i naglasili kako su bili spremni na sve scenarije.

– I ove godine prijavljeno je šesto trkača, zbog čega nam je iznimno drago te smo na to ponosni jer smo opet najmasovnija utrka Brodsko-posavske županije. Svakom sudioniku želim posebno zahvaliti na donaciji i sudjelovanju te što su odlučili učiniti nešto dobro za svoje zdravlje. Čitavo smo vrijeme smatrali kako ćemo utrku moći održati na uobičajen način, kao i prijašnjih godina, posebno jer se radi o događaju koji je na otvorenom, a koji bi uključivao sve epidemiološke mjere poput mjerenja temperature, nošenja zaštitnih maski i korištenja dezinficijensa. No, jučer smo dobili odluku Stožera prema kojoj ne dozvoljavaju održavanje utrke radi sprječavanja širenja zaraze koronavirusom. Kako je naša utrka usmjerena na poticanje zdravih životnih navika, nećemo je otkazati, nego ćemo je provesti na novi i drugačiji, virtualni, način. To znači da nećemo svi imati zajednički start. Svatko će svoju kategoriju utrke moći otrčati od 5. do 13. rujna na njemu prihvatljivoj dionici te nam o tome dostaviti podatke. Sve informacije o virtualnoj utrci sudionici će dobiti putem e-adresa, a podjela startnih paketa će biti održana 4. rujna, ispred SD Vijuš. – kazala je tajnica Lige protiv raka BPŽ, Jelena Demetrović.

Glavni cilj utrke borba je protiv malignih bolesti, a prikupljena sredstva i ove će godine biti utrošena na opremanje Opće bolnice „Dr. Josip Benčević” određenim pomagalima. Prošle godine utrka je rezultirala donacijom histeroskopa koji pomaže u ranijem otkrivanju ginekoloških malignih bolesti, vrijednog oko dvadeset tisuća kuna. Ovogodišnja sredstva, pak, namijenjena su kupnji dodatne opreme za endoskopski stup u gastroenterološkoj ambulanti.

PLIVA_logo_RGB