Vrijedna donacija Lige slavonskobrodskoj općoj bolnici

130850290_3533043626810364_2799876850248460317_o

Liga protiv raka Brodsko – posavske županije i grupa od 13 gospodarstvenika ovoga područja (Šprajc THD, BGS Elektronika, Sitolor, Hidromont Industrijska Montaža, Saint Jean Industries, Tipico Sports Services, Autowill, Exteh, Autodom Vidaković, ĐĐ Grupa, ĐĐ Energetika i Infrastruktura, ĐĐ Strojna Obrada te ĐĐ Specijalna Vozila) donirali su jedan respirator za potrebe Odjela za reanimaciju i anesteziju Opće bolnice dr. Josip benčević u Slavonskom Brodu.

Navedeni uređaj, kako su istaknuli, povećat će broj raspoloživih respiratora u brodskoj bolnici u vrijeme pandemije koronavirusa, te pomoći tretiranju života ugroženih pacijenata i održavanju njihovih vitalnih funkcija.

U želji da pomognu Općoj bolnici, iz Lige su iskazali namjeru doniranja rezervnih dijelova za medicinsku opremu, sukladno iskazanim potrebama za endoskopski stup smješten na Odjelu za gastroeneterologiju, endokrinologiju i dijabetologiju, te za videogastroskop i videobronoskop sa stupom i pratećom opremom, smješten na Odjelu pedijatrije brodske Opće bolnice.

‘Donirali su ga Bolnici Liga protiv raka i 13 slavonskobrodskih gospodarstvenika. – Raduje me ljubav i dobra volje ljudi koji su prepoznali ovu akciju i uključili se u nju sada kada je to bilo najpotrebnije kako bismo Bolnici darivali uređaj važan u liječenju COVID pacijenata’ – izjavio je Darko Katić, iz brodsko-posavske Lige borbe protiv raka.

Uz četiri respiratora pristigla iz resornog ministarstva i jednog doniranog od Grada Slavonskog Borda, ovo je, u zadnjih desetak dana, šesti ovakav uređaj koji je stigao u slavonskobrodsku Bolnicu.

– Tih šest respiratora pojačavaju naše kapacitete u borbi protiv Covida 19 i čine značajan osigurač, odnosno sigurnu zonu da možemo za svoje pacijente koristiti sofisticiranu opremu. – dodao je u svojoj zahvali za donaciju ravnatelj brodske Bolnice dr. Samardžić.

Vrijednost doniranih uređaja je sljedeća:

Pumpa za ispiranje, adapter za radni kanal, crijeva – 20 tisuća 350 kn 31 lipa s uključenim PDV-om

Sukcijska pumpa, poklopac za bocu s bocom, crijevo za povezivanje pumpe – 30 tisuća 215 kuna 81 lipa

Filteri u vrijednosti tisuću 360 kuna