Liga uručila donaciju onkološkim pacijentima

132499702_421861948943105_4305968862287399983_n

Liga protiv raka Brodsko-posavske županije svoju godinu brojnih aktivnosti i vrijednih donacija završila je donacijom onkološkim pacijentima slavonskobrodske bolnice.

Dio je to akcije ‘Znanjem i prevencijom do zdravlja’  koja je počela u rujnu, a vrhunac je bio Donacijska utrka na koju se odazvao impresivan broj trkača i građana, a brojni gospodarstvenici uključili su se svojim donacijama, pa je tako Liga ove godine uspjela osigurati vrijednu opremu za brodsku bolnicu.

Tajnik Lige prim.dr.sc Darko Jurišić, dr.med. ovom je prilikom posebno istaknuo važnost preventivnih pregleda jer upravo prevencija spašava živote u slučaju malignih oboljenja. Pandemija koronavirusa mnoge je građane odvratila od toga da posjete liječnika, no Jurišić je naglasio da građani zaista trebaju paziti na svoje zdravlje, baviti se sportom, odazvati se na Nacionalne programe ranog otkrivanja malignih bolesti te u slučaju zabrinutosti – svakako potražiti stručno mišljenje.

Već je poznat i datum idućeg izdanja utrke – 4. rujna.

Donaciju je preuzela liječnica Zvjezdana Borić- Mikez sa odjela hematologije i onkologije koja je kazala da se cijelu ovu godinu i osoblje i pacijenti prilagođavaju na novonastalu situaciju, te da im ovakva gesta poput donacije puno znači. Zbog komunikacije i privatnim kanalima, mobitelima, emailovima i preko društvenih mreža, pacijenti i liječnici možda su se još i više povezali, a Borić- Mikez upitali smo kako se onkološki bolesnici nose sa ovom pandemijom. Naime, mnogi od njih boje se više koronavirusa nego malignih bolesti, pa je tako bilo i odustajanja od terapije zbog straha od dolaska u bolnicu.