Rekordna Donacijska utrka Lige BPŽ i Mazatora

donacijska2022

Gotovo 300 mališana je protrčalo startnom linijom Donacijske utrke lige protiv raka. Mali trkači različitih godišta, natjecali su se na 200, 400, 600 i 800 metara.

Bili oni profesionalni sportaši, rekreativci ili trkači na jedan dan, oni najmlađi ili nešto stariji, svi su trčali s istim ciljem – kako bi promovirali zdrav način života.

Liga protiv raka Brodsko-posavske županije utrku pod nazivom “Znanjem i prevencijom do zdravlja” organizirala je 6. godinu za redom, u suradnji s Ultramaraton klubom Mazator Slavonski Brod. Prikupljena sredstva će se koristiti za kupovinu uređaja za izradu patohistoloških preparata za potrebe Odjela za patologiju i citologiju Opće bolnice Dr.Josip Benčević u Slav.Brodu. Na medaljama, ovoga puta leptirići, kao simbol i podsjetnik na sve veći broj oboljenja povezanih sa radom štitnjače.

Donacijska utrka još je jednom s istim ciljem povezala čitavu javnost, i sve generacije. Djeca vrtičke dobi zaslužna su bila za izložbu likovnih uradaka s motivom leptira, a oni nešto stariji – srednjoškolci, su volontirali.

Povod zbog kojeg su Brođani utrku još jednom podržali u velikom broju, za neke zato nije bio samo trčanje.

Odrasli su se utrkivali na 5 i 10 kilometara, a osim Brođana, priključili su se i gosti iz Zagreba. Đakova, Osijeka. Nekima prvi puta, nekima već nezaobilazan događaj. Iz godine u godinu, majice skuplja sve veći broj građana. Odaziv je ovo godine bio rekordan, pa će ove prizore nagodinu biti teško nadmašiti.

Prilog SBTV-a pogledajte na linku:

https://www.youtube.com/watch?v=x683W7FBFBg