‘Svjetlo želja’ i u Slavonskom Brodu

324587903_2300126003482074_5832998000254848200_n

Nebo iznad slavonskobrodske Tvrđave obasjalo je više od 700 svjetlećih balona puštenih u zrak, u sklopu humanitarne kampanje ‘Svjetlo želja’, u organizaciji Lige protiv raka Brodsko-posavske županije i nacionalne Udruge za bolesti štitnjače. Okupilo se više od tisuću Brođana. Primarni cilj – podrška oboljelima od karcinoma štitnjače.

Trendovi nisu baš dobri, Hrvatska je u vrhu europskih zemalja, a 13. u svijetu po incidenciji svih bolesti štitne žlijezde; svaka treća žena u našoj zemlji ima neki od simptoma – kaže Verica Mešić, predsjednica Hrvatske udruge za bolesti štitnjače, koja je i sama oboljela i liječena od karcinoma štitnjače.

No, dobra je vijest, ističe prof. dr. sc. Tomislav Jukić, spec. nuklearne medicine, voditelj Referentnog centra za bolesti štitnjače pri Ministarstvu zdravstva što su u velikoj većini slučajeva , ako se simptomi otkriju u ranoj fazi i na vrijeme, bolesti štittanje uspješno izlječive.
U procesu je osnivanja i udruga oboljelih od bolesti štitnjače i u Slavonskom Brodu, uz podršku županijske Lige protiv raka. Poruka i ove humanitarne akcije Svjetlo želja je oboljele ohrabriti i dati im podrušku, ali i ukazati svim ljudima na važnost prevencije i redovitosti pregleda štitnjače. Iz Lige, ali i iz udruge za bolesti štitnjače zahvaljuju svim građanima koji su kupnjom balona pomogli njihovim volonterskim aktivnostima, ali i puštanjem tih istih balona u zrak dali podršku oboljelima.