‘Svjetlo želja’ obasjalo Slavonski Brod

58f3277627edd5dce236

Javnozdravstvena akcija naziva ‘Svjetlo želja’ u subotu poslijepodne održana u Slavonskom Brodu. U srcu Tvrđave Brod organizirali su je Liga protiv raka Brodsko-posavske županije, Hrvatska udruga za bolesti štitnjače iz Zagreba te Udruga za bolesti štitnjače Brodsko-posavske županije.

Stotine balona s porukama ljubavi poletjelo je u zrak nakon što su sudionici za njih donirali humanitarne priloge. Povod je Svjetski dan bolesnika koji se obilježava 11. veljače, a nakana – poslati pozitivne poruke i svjetlo želja svim oboljelima.

Papa Ivan Pavao II. je, potaknut svojom bolešću, prije 31 godinu, rekao kako je veoma važno da svatko od nas ima senzibilitet prema bolesnima. Rekao je – idemo se 11. veljače, a to je dan kad slavimo i Gospu Lurdsku (koja znači puno za ozdravljenje), prisjetiti bolesnih. Cilj je dati im pažnju i sjetiti se da i mi možemo biti bolesni te da je svaki bolesnik zaslužio podršku i brigu. Na ovaj dan zahvaljujemo i svima koji skrbe o bolesnicima – medicinskim radnicima, volonterima, itd. Nadam se da ćemo ovom porukom želja za ozdravljenje i skrb u našem gradu uspjeti potaknuti sve ono što smo zamislili. – kazao je Darko Katić, predsjednik Lige.

Neizostavna ekipa slavonskobrodske Srednje škole Matije Antuna Reljkovića također je svim srcem podržala akciju te pokazala kako i u ovom segmetnu podižu svijest svojih učenika i uče ih dobrim navikama.

Pročitajte više na: https://plusportal.hr/zivot/imala-je-samo-35-godina-kad-je-cula-onu-strasnu-nazalost-imate-rak-51769?slide=10 – plusportal.hr

IMG_9450

IMG_9453

IMG_9449

IMG_9452

fd1b5e735eeb2bd046d1

714e35da9f7a417ea698