Udruga laringektoniranih pacijenata “NOVI GLAS”

Udruga je osnovana 2010. godine, a osnivač je Liga protiv raka Brodsko-posavske županije. Predsjednik udruge je Branislav Duronjić, a dopredsjednik Pero Božić. Udruga broji 29, a imamo i dva podupiruća člana ORL odjela. Članovi smo Hrvatske zajednice laringektomiranih / HZL / koja okuplja 11 udruga-klubova, a ista je član Europske zajednice  / CEL /.

Osnovna zadaća udruge NOVI GLAS je okupljanje osoba koje su operirale rak grla, a kroz druženja i razmjenu iskustava nastojimo im pokazati kako se može i dalje kvalitetno živjeti uz redoviti liječnički nadzor.

Zbog svega toga svake godine u lipnju u Crikvenici se održava SEMINAR NADOMJESNOG GOVORA I PSIHOONKOLOŠKE POTPORE uz predstavljanje najnovijih dostignuća u navedenom području uz predavanje eminentnih stručnjaka, gdje nastojimo uključiti što više naših članova.Udruga je prisutna i na trodnevnom događanju – SUSRETI LARINGEKTOMIRANIH. Svake godine domaćin je druga udruga, a sudjeluju i naši stručnjaci sa ORL odjela slavonskobrodske Opće bolnice (dr.sc. Davorin Đanić, dr.sc.Ana Đanić–Hadžibegović). Događanje se organizira na blagdan Sv.Blaža, zaštitnika grla. Posebno atraktivna je završnica kada se organizira maskenbal gdje se svi odlično zabave. Prisutni smo i rado se odazivamo na sve ostale akcije poput Dana zdravlja, Dana mimoza i ostalih.

Iako nemamo vlastiti prostor i vlastite izvore financiranja, svestrano nam pomaže Liga protiv raka Brodsko-posavske županije. Naš cilj je u što ranijoj fazi doći do operiranih osoba kako bismo na vrijeme mogli pružiti psihološku pomoć te biti potpora u teškim trenucima. Nada je ono što nikada ne smijemo izgubiti. Javite se i informirajte.

 

branislav-duronjicBRANISLAV DURONJIĆ
MOSTARSKA 100
35000 SLAV. BROD
TEL. 091 255 0811