Vrijedna godina za Ligu protiv raka – 50. obljetnica!

BFDC3C98-0CDA-4CA5-A099-68CC43B3E08C

Liga protiv raka Brodsko-posavske Županije i predstavnici Saucony škole trčanja, održali su  press konferenciju kako bi najavili još jednu sportsku aktivnost koja nas čeka 1. rujna ove godine.

Tada će se, naime, održati utrka na 5 i 10 kilometara na Poloju, a Tomislav Marinović iz Škole trčanja poručio je kako na utrci mogu sudjelovati i amateri, a posebno je organizirana i dječja utrka za početak dana.

Ova je godina osobito vrijedna za Ligu protiv raka jer obilježavaju čak 50 godina postojanja i brojnih aktivnosti kojima se bave kako bi pozitivno utjecali na zdravlje naših građana, što je osobito vrijedno jer sve to rade volonterski. Upravo zato će na ovaj način kroz startnine skupljati donacijska sredstva, a doktor Davorin Đanić istaknuo je da su u ovih 50 godina imali velike rezultate- A toga su svjesni svi građani kojima smo dosad pomogli. Želja nam je da intenziviramo aktivnosti, posebno jer pred sobom imamo poražavajuće rezultate epidemiologije malignih oboljenja, gdje su naš grad i Brodsko-posavska županija na prvom mjestu oboljenja od karcinoma pluća

A obzirom da se u svom radu fokusiraju na opće dobro, doktor Đanić najavio je kako će se u budućnosti fokusirati i na temu cijepljenja, odnosno širenja svijesti o njegovoj dobrobiti.

Tajnica Lige protiv raka Jelena Demetrović pozvala je sve građane da sudjeluju, a posebno je istaknula da pobjeda nije važna- ono što je važno je sudjelovanje i druženje. S njom se slaže i Tomislav Marinović koji je danas objavio da su prijave za utrku- otvorene!

http://www.hlsb.eu/2018/06/27/prijave-donacijska-utrka-znanjem-i-prevencijom-do-zdravlja/