Dan mimoza 2019.

DAN MIMOZA 2019

Liga protiv raka Brodsko-posavske županije u suradnji s udrugom NADA  i ove godine u Slavonskom Brodu organizira tradicionalnu akciju naziva “Dan mimoza” 19. siječnja 2019. na Gradskoj tržnici od 9 do 12 sati.

Riječ je o humanitarnoj akciji u kojoj se prodajom mimoza prikupljaju sredstva namijenjena prevenciji i ranom otkrivanju raka vrata maternice. Kampanja ‘Dan mimoza’ posvećena je podizanju svijesti žena o potrebi odlaska na ginekološke preglede s ciljem učinkovitije prevencije te bolesti.

Akcija za cilj ima podsjetiti javnosti na bolest koja odnosi živote i stvara ozbiljne zdravstvene probleme velikom broju žena bez obzira na dob. Izostaje jako puno preventivne aktivnosti, a po statistikama smo na vrhu po stopi smrtnosti od različitih vrsta rakova.

Grad Slavonski Brod svake godine pridruži se prikupljanju sredstava namijenjenih prevenciji i ranom otkrivaju raka vrata maternice. Pokazatelji govore da je prevencija najbolji način suzbijanja ove bolesti, ali jednako tako i rano otkrivanje koje se može liječiti.