Darko Katić novi predsjednik Lige protiv raka Brodsko-posavske županije

katicdarko_470

Darko Katić novi je predsjednik Lige protiv raka Brodsko-posavske županije. Odlučili su tako članovi skupštine lige na redovnoj izvještajno-izbornoj sjednici u prostorima Poliklinike, Opće bolnice dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu.

“Zahvaljujem svim članovima skupštine na ukazanom povjerenju, pred nama je novo razdoblje u kojemu nastavljamo 50-godišnji uspješan rad Lige protiv raka, a to je prije svega rad na prevenciji svih zloćudnih bolesti, edukaciji stručnjaka i humanitarnosti u prikupljanju donacija za pomoć u liječenju oboljelih”, rekao je Darko Katić.

Skupštinu Lige čini 60-ak članova. Danas je proširena s 20 novih. A o radu i aktivnostima Lige u proteklih četiri godine izvijestio je članove skupštine dosadašnji obnašatelj dužnosti predsjednika prof. dr. sc. Davorin Đanić. Istaknuo je kako je u suradnji s udrugama oboljelih od raka dojke, raka debelog crijeva  i leukemije i limfomi realizirano niz akcija u edukaciji stanovništva na prevenciji i ranome otrkivanju malignih bolesti. 

U 2018. godini Liga je proslavila 50 godina djelovanja u Slavonskom Brodu. Tajnik županijske Lige prim. dr.sc Darko Jurišić nedavno je izabran za dopredsjednika nacionalne Lige, a dugogodišnji predsjednik i volonter dr. Zdravko Janč za svoj je predani humanitrarni rad u Ligi dobio i nagradu Ponos Hrvatske. A novome vodstvu zadatak je dovesti nove mlade ljude, volontere koji će zajednički i ustarjno raditi na provedbi svih aktivnosti koje su primarne Ligi protiv raka. Cilj je svima jasan – prevencija svih malignih bolesti i dostizanje mogućnosti što kvalitetnijeg i i učinkovitijeg liječenja oboljelih sugrađana.

Novo predsjedništvo Lige protiv raka Brodsko-posavske županije:

Predsjednik: Darko Katić

Dopredsjednici: 1. Davorin Đanić

                             2. Mika Mimica

                             3. Tereza Grgić

 Tajnici: 1. Darko Jurišić

              2. Jelena Demetrović

 Blagajnik: Ivana Juričić Boić

 Nadzorni odbor: Zdravko Janč

                              Ljubica Fuštar Preradović

                              Domagoj Šimunović

 Knjigovodstvo: Dubravka Baričević

56781131_2068282733464331_7425665014997975040_n